Recept voor wentelteefjes met appel en kaneel
6 oktober 2013
Heerlijk op een zondagochtend, deze wentelteefjes!
Heerlijk op een zondagochtend, deze wentelteefjes!
Recept voor 2 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 appels
- 1/4 theelepel kaneel
- 1 eetlepel suiker
- 1 ei
- 100 ml melk
- scheutje water
- 4 boterhammen
Aan de slag!
- Schil de appels en snijd de appels in kleine blokjes.
- Giet een scheutje water in een pannetje, samen met de stukjes appel, het suiker en kaneel.
- Laat dit nu circa 15 minuten pruttelen.
- Vergeet niet af en toe te roeren en soms een scheutje water toe te voegen, wanneer het water opgelost is.
- Meng ondertussen het ei met de melk en voeg eventueel nog een beetje kaneel toe.
- Snijd de korstjes van de boterhammen.
- Circa 5-6 minuten voordat de appelstukjes klaar zijn, doop de boterhammen in het ei-mengsel aan beide kanten.
- Doe een beetje boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes aan beide kanten circa 3 minuten totdat ze aan beide kanten een beetje gekleurd zijn.
- Schep het appelmengsel op het wentelteefje en doe er nog een wentelteefje bovenop en smullen maar!
Bereidingstijd: 20-25 min.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl