Recept voor appelflaptaartje
9 oktober 2013
Dit eenvoudige appelflaptaartje is lekker bij de koffie, maar met een bolletje ijs is het ook een heerlijk dessert! Mmmm…
Dit eenvoudige appelflaptaartje is lekker bij de koffie, maar met een bolletje ijs is het ook een heerlijk dessert! Mmmm…
Recept voor 2 taartjes
Boodschappenlijstje:
- 1 appel
- snufje kaneel
- 1 theelepel suiker
- 2 theelepels bruine basterdsuiker
- 2 bladerdeegvelletjes
Aan de slag!
- Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden.
- Schil daarna de appels en verwijder het klokkenhuis met een appelboor.
- Snijd daarna de appel in plakjes.
- Eventueel kun je over de plakjes appel een klein beetje citroensap sprenkelen, zodat de appel niet bruin wordt.
- Leg de stukjes appel op het bladerdeeg.
- Je kunt bijvoorbeeld de appelplakjes als een soort waaier neerleggen op het bladerdeeg.
- Strooi een half theelepeltje suiker per appelflaptaartje en daaroverheen een snufje kaneel.
- Als laatste een theelepel bruine basterdsuiker per taartje zodat het taartje mooi bruin wordt.
- Het appelflaptaartje kan nu voor ongeveer 25 minuten de oven in.
Bereidingstijd: 15 min. + ongeveer 25 min. in de oven.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl