Recept voor snelle suiker-kaneelrolletjes
23 oktober 2013
Deze suiker-kaneelrolletjes zijn snel gemaakt en om je vingers bij af te likken! Leuk om samen met je kinderen te maken nu het herfstvakantie is.
Deze suiker-kaneelrolletjes zijn snel gemaakt en om je vingers bij af te likken! Leuk om samen met je kinderen te maken nu het herfstvakantie is.
Recept voor circa 20 kaneelrolletjes
Boodschappenlijstje:
- 1 blikje croissantdeeg voor 24 croissantjes
- circa 1 theelepel kaneel
- 5-8 eetlepels bruine basterdsuiker
- 20 gram boter
- Begin met het voorverwarmen van je oven volgens de bereidingswijze op het blikje van het croissantdeeg.
- Rol het croissantdeeg uit en leg de plakjes tegen elkaar aan zodat er een rechthoek deeg ontstaat.
- Smeer een dun laagje boter over het croissantdeeg en strooi daarna de basterdsuiker en kaneel over de boter.
- Rol het croissantdeeg daarna op.
- Snijd deze vervolgens in plakjes van ongeveer 1,5 cm.
- Je kunt ongeveer 12 rolletjes halen uit de helft van het blikje croissantdeeg.
- Vet een muffinvorm in en leg de kaneelrolletjes in de vormpjes.
- Zet de kaneelrolletjes voor ongeveer 10 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin zijn.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl