Recept voor Turkse gehaktspiesjes
Tekst: Vriendin
21 december 2013
Deze gehaktspiesjes zijn erg lekker! Serveer ze met rijst en tomatensaus of met aardappeltjes en een salade. Mmmmm….
Deze gehaktspiesjes zijn erg lekker! Serveer ze met rijst en tomatensaus of met aardappeltjes en een salade. Mmmmm….
Recept voor 4 gehaktspiesjes
Boodschappenlijstje:
- 150 gram (mager) rundergehakt
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel of beschuit
- halve theelepel paprikapoeder
- 1/4 tot halve theelepel chilipoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- halve ui
- 1 teentje knoflook
Aan de slag!
- Begin met het fijnsnipperen van het uitje en het teentje knoflook.
- Je kunt voor het teentje knoflook natuurlijk ook een knoflookpers gebruiken.
- Meng het gehakt met het ei, paneermeel, paprikapoeder, chilipoeder, komijnpoeder, het gesnipperde uitje en het teentje knoflook.
- Vorm daarna met je handen 4 langwerpige gehaktballetjes van.
- Giet een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktspiesjes aan beide kanten ongeveer 4 minuten totdat ze gaar zijn.
- Serveer de gehaktspiesjes met een beetje verse peterselie.
Bereidingstijd: 20-25 min.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Meer van Vriendin