Recept voor wortelsoep met kerrie
18 december 2013
Nu het buiten guur en koud is, warm jij lekker op met een heerlijke kop wortelsoep met kerrie. Yum!
Nu het buiten guur en koud is, warm jij lekker op met een heerlijke kop wortelsoep met kerrie. Yum!
Recept voor 2 personen
Boodschappenlijstje:
- 600 gram wortels
- 500 ml water
- 1 bouillonblokje
- 1 ui
- 3 theelepels kerrie masala
- snufje zout/peper
Aan de slag!
- Schil de wortels en snijd het topje en het kontje eraf.
- Snipper het uitje en giet een scheutje olie in een pan.
- Fruit het uitje aan met de kerrie masala.
- Let op: gebruik je gewone kerrie, gebruik dan ongeveer het dubbele. Kerrie masala heeft namelijk veel meer smaak dan gewone kerrie.
- Snijd ondertussen de wortels in stukjes en voeg deze na circa 2 minuten ook toe.
- Voeg nu ook het water, het bouillonblokje en een snufje zout/peper toe.
- Laat dit nu circa 20 minuten pruttelen totdat de wortel zacht is geworden.
- Als de wortels zacht zijn geworden, pureer je de soep met een staafmixer.
- Zet de pan vervolgens eventueel terug op het vuur om nog even goed op te warmen.
- Serveer de soep met een lekker stokbroodje.
Bereidingstijd: 30 min.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl