Placeholder

Recept voor aardappel-chorizosalade

Deze Spaanse aardappel-chorizosalade heeft niet zoveel ingrediënten, maar is verrassend lekker!

Deze Spaanse aardappel-chorizosalade heeft niet zoveel ingrediënten, maar is verrassend lekker!

Maaltijdsalade, 4 personen

Boodschappenlijstje:
800 g schoongeboende aardappels
2 el olijfolie, plus extra om in te vetten
1 rode ui, in dunne ringen
3 el rodewijnazijn
250 g chorizo, in plakjes
1 grote groene paprika, zaadjes verwijderd en in dunne repen
1 grote rode paprika, zaadjes verwijderd en in dunne repen
een flinke hand platte peterselieblaadjes
een handje lekkere olijven

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels in plakken van bijna 1 cm dik. Leg ze op een goed ingevette bakplaat en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie. Rooster de aardappels in 30-35 minuten in de oven gaar en goudbruin; schep ze tussentijds 1-2 keer om. Marineer intussen in een schaaltje de rode ui in de azijn. Bak vlak voordat de aardappels gaar zijn, de plakjes chorizo in een koekenpan zonder vet enkele minuten op matig vuur tot het vet vrij komt. Schep de geroosterde aardappels in een schaal en meng er de rode ui met azijn, de repen paprika en de gebakken chorizo met bakvet door. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel er de peterselie en olijven over.

Bereidingstijd: 15 minuten, plus 30-35 minuten oventijd.

Tip: De Portugese chorizo kun je eventueel door Spaanse chorizo vervangen.

Bewaartip: Bewaar chorizo op een koele donkere plek of in de koelkast.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Dille & Kamille, Studio bazar, Zara Home, Kitsch kitchen, de Weldaad.