Recept voor romige gorgonzolasaus met spinazie
21 maart 2014
Vanavond op het menu: pasta met verse spinazie in gorgonzolasaus.
Vanavond op het menu: pasta met verse spinazie in gorgonzolasaus.
Recept voor 4 personen (vegetarisch)
Boodschappenlijstje:
- 2 el olijfolie
- 1 rode peper, in reepjes (zonder zaadjes)
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 600 g spinazie
- 1 grote beker crème fraîche (200 g)
- 150 g gorgonzola, in stukjes
Aan de slag!
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de peper en de knoflook 1 min.
- Voeg de spinazie in handzame porties toe, laat al omscheppend slinken en het vocht helemaal verdampen.
- Voeg de crème fraîche toe en laat de room smelten. Schep er de gorgonzola door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Tip: Vervang voor een zachtere saus de crème fraîche en de gorgonzola door 1 beker mascarpone (250 g) en 50 g geraspte pecorino (Italiaanse schapenkaas).
Bereidingstijd: 20 minuten.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Studio Bazar, Zara-home, Ikea.