Recept voor tomaten-auberginesaus met tonijn
17 maart 2014
Heb je deze tomaten-auberginesaus met tonijn al eens geprobeerd? Lekker met verse pasta en kappertjes.
Heb je deze tomaten-auberginesaus met tonijn al eens geprobeerd? Lekker met verse pasta en kappertjes.
Recept voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 3 el olijfolie
- 1 aubergine, in blokjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
- 2 blikjes tonijn in water (à 185 g), uitgelekt
- 2 tl kappertjes
- 1 el tijmblaadjes
Aan de slag!
- Verhit in een hapjespan de olie. Bak de aubergine in 4 min. bruin. Schep de knoflook erdoor en bak nog 1 min.
- Voeg de blikken tomaat toe en druk de tomaten met een spatel stuk. Kook de tomatensaus 10 min. zachtjes.
- Schep de tonijn, de kappertjes en de tijm erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Tip: Deze pastasaus is ook heerlijk voor lasagne: maak in een ovenschaal lagen van de saus en 250 g gedroogde lasagnebladen. Begin en eindig de lasagne met een laagje saus. Beleg de lasagne met 1 in plakjes gesneden mozzarella en zout en peper. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 25-30 min. bruin en gaar. Lekker met een frisse groene salade met olijven.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Studio Bazar, Zara-home, Ikea.