Recept voor voorjaarsminestrone
8 april 2014
Deze Italiaanse klassieker is heerlijk als voor- of lunchgerecht en daarbij ook erg gezond!
Deze Italiaanse klassieker is heerlijk als voor- of lunchgerecht en daarbij ook erg gezond!
Voor- of lunchgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 el olijfolie
- 100 g bacon of ontbijtspek, in kleine stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, in boogjes
- 3 worteltjes (ca. 150 g), in dunne plakjes
- 1 liter kippenbouillon
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 75 g schelpjespasta
- 200 g doperwten (diepvries)
- 200 g sugar snaps (of peultjes)
- 4 el versgeraspte Parmezaanse kaas
- 2 el basilicum, in reepjes
Aan de slag!
- Verhit de olie in een ruime pan en bak de bacon in enkele minuten goudbruin.
- Voeg de ui, bleekselderij en worteltjes toe en bak ze 3-4 minuten op matig vuur mee.
- Schenk de bouillon erbij en roer de tomatenpuree en pastaschelpjes erdoor.
- Breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de soep op matig vuur ca. 8 minuten.
- Voeg de doperwten en sugar snaps toe en kook de soep nog 3-4 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
- Schep de soep in kommen en strooi er de kaas en basilicum over. Lekker met ciabatta.
Bereidingstijd: ca. 25 minuten.
Garneertip: Besmeer enkele sneetjes geroosterd stokbrood met pesto en leg ze in de kommen met soep.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. Met medewerking van Dille & Kamille, Studio Bazar, Ikea, Portazul.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.