Placeholder

Recept voor salade met meloen, blauwe kaas en honingdressing

Met warme temperaturen eten wij het liefst salades. Deze salade met meloen en honingdressing is heerlijk. Serveer met vers ciabattabrood!

Met warme temperaturen eten wij het liefst salades. Deze salade met meloen en honingdressing is heerlijk. Serveer met vers ciabattabrood!

Voor- of bijgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 5 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 el amandelschaafsel
  • 75 g veldsla
  • 1 galiameloen, in reepjes
  • 100 g blauwe kaas (bijv. Roquefort of Gorgonzola), in blokjes

Aan de slag!

  1. Klop in een kommetje de olie met het citroensap en honing tot een dressing. Voeg zout en peper toe.
  2. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
  3. Meng in een schaal de veldsla met de meloen en de dressing.
  4. Verdeel er de blokjes kaas en amandelen over. Lekker met ciabattabrood.

Bereidingstijd: 10-15 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. Met medewerking van Dille & Kamille, Studio Bazar, Ikea, Portazul.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.