Placeholder

Recept voor honing-yoghurtijs met citroen en tijm

Mmmm, honing-yoghurtijs met citroen: heerlijk fris en zoet tegelijk.

Mmmm, honing-yoghurtijs met citroen: heerlijk fris en zoet tegelijk.

Nagerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 500 ml milde of volle yoghurt
  • 75 ml honing
  • geraspte schil en sap van ½ (biologische) citroen
  • blaadjes van 3 takjes tijm
  • enkele takjes tijm
  • 4 schijfjes citroen voor de garnering
  • Extra: ijsmachine, diepvriesdoos

Aan de slag!

  1. Meng in een kom de yoghurt met de honing, de citroenrasp, het citroensap en de tijm.
  2. Schenk het mengsel in een ijsmachine en draai het in 20-25 minuten tot ijs.
  3. Schep het ijs in een diepvriesdoos en laat het in de diepvries nog 1-2 uur verder bevriezen.
  4. Schep het ijs in kommetjes en garneer met enkele takjes tijm en de schijfjes citroen.

Bereidingstijd: ca. 10 minuten, plus bevriezen.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. Met medewerking van Dille & Kamille, Studio Bazar, Ikea, Portazul.