Placeholder

Recept voor kokossoep met kip en mihoen

Heb je zin in een speciale soep? Deze kokossoep met kip en mihoen is absoluut de moeite waard om eens te proberen!

Heb je zin in een speciale soep? Deze kokossoep met kip en mihoen is absoluut de moeite waard om eens te proberen!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 100 g mihoen
  • 2 el olie
  • 250 g kipfiletblokjes
  • 1/2 el groene currypasta
  • 250 g bamigroenten
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1 zakje kroepoek (à 75 g)

Aan de slag!

  1. Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Giet af en spoel af met koud stromend water. Verhit de olie in een wok bak de kip en currypasta al omscheppend 5 min.
  3. Voeg de bamigroenten toe en roerbak 2 min. mee. Voeg 1 liter kokend water en de kokosmelk toe.
  4. Verkruimel de bouillontabletten erboven en breng al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur.
  5. Verdeel de mihoen over 4 kommen. Schep de soep erover en serveer met de kroepoek.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Tip: Bestrooi met ringetjes bosui.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof. Studio bazar.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.