Recept voor bonensalade met artisjokharten en mosterddressing
19 juni 2014
Heerlijk als picknickgerecht of als snelle avondmaaltijd: deze salade met artisjokharten! Serveer met Turks brood.
Heerlijk als picknickgerecht of als snelle avondmaaltijd: deze salade met artisjokharten! Serveer met Turks brood.
Picknickgerecht, 4-6 personen
Boodschappenlijstje:
- 200 g gemengde sla
- 1 blik witte reuzenbonen (425 g), afgespoeld en uitgelekt
- 1 potje gemarineerde artisjokharten, uitgelekt
- ½ witte ui, in dunne halve ringen
- een handje kalamata-olijven
Voor de mosterddressing:
- 6 el olijfolie
- 2 el rode-wijnazijn
- 2 tl pittige mosterd
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 Turks brood om erbij te serveren
Aan de slag!
- Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng in een slakom de sla met de reuzenbonen, artisjokharten, uiringen en olijven.
- Vervoer de salade en dressing in aparte bakjes.
- Meng op de plek van de picknick de dressing door de salade. Scheur het Turks brood in stukken en serveer erbij.
Bereidingstijd: 10 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes, Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.