Recept voor mihoen, steak en paksoi uit de wok
20 juni 2014
Een lekker Oosters gerecht: mie, paksoi en biefstukreepjes. Heerlijk gebakken in knoflook, gember en sojasaus.
Een lekker Oosters gerecht: mie, paksoi en biefstukreepjes. Heerlijk gebakken in knoflook, gember en sojasaus.
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 400 g ribeye steak of biefstuk
- 2 struiken paksoi
- 250 g mie
- 2 el zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2-3 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
- 1 rode chilipeper, fijngesneden
- 3 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
Aan de slag!
- Snijd de steak in dunne reepjes. Snijd de onderkanten van de paksoi af en snijd de groente in dikke repen. Breek de mihoen in grove stukken en laat ca. 5 minuten in heet water wellen.
- Giet de mihoen af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes vlees op hoog vuur 1-2 minuten.
- Meng er de knoflook, gember en chilipeper door en voeg de paksoi, sojasaus en sesamolie toe.
- Roerbak alles op hoog vuur nog 1-2 minuten.
- Meng er tenslotte de mihoen door en roerbak alles kort tot de mie warm is. Schep in kommen en serveer.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes, Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.