Recept voor Italiaanse gehaktballetjes
7 juli 2014
Spaghetti met echte Italiaanse gehaktballetjes moet je eens geproefd hebben! Wij weten in ieder geval wel wat we gaan eten vanavond…
Spaghetti met echte Italiaanse gehaktballetjes moet je eens geproefd hebben! Wij weten in ieder geval wel wat we gaan eten vanavond…
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 3 zongedroogde tomaten in olie (pot)
- 2 tenen knoflook
- 2 el basilicum
- 500 g rundergehakt
- 1 zak mini mozzarella (20 bolletjes)
- 300 g spaghetti
- 3 el olijfolie
- 500 ml pastasaus naar keuze, bijv. tradizionale of piccante
- Extra: staafmixer
Aan de slag!
- Pureer de zongedroogde tomaten met de knoflook en de basilicum met de staafmixer (of hak alles met de hand zo fijn mogelijk).
- Kneed de tomaten-basilicumpuree door het gehakt. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Rol van het gehakt 20 balletjes. Verstop in elk gehaktballetje een bolletje mozzarella.
- Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 10 min. bruin en gaar. Schenk de pastasaus bij de gehaktballetjes en verwarm nog 3-4 min., zonder te koken.
- Giet de spaghetti af en verdeel over 4 borden. Schep er de gehaktballetjes met de tomatensaus over.
- Bestrooi de borden eventueel met een beetje extra basilicum. Lekker met rucolasalade met geroosterde pijnboompitten en flinters parmezaanse kaas.
Tip: Gehakt rol je makkelijk tot mooie balletjes met vochtige handen.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Juffrouw splinter, Nijhof, Dille & Kamille, Zara home, Studio Bazar.