Recept voor kippenbouten met geitenkaas
25 juni 2014
Eet jij kip vaak op dezelfde manier? Probeer eens deze kip met geitenkaas en ham. Door de ham blijft de kip lekker sappig.
Eet jij kip vaak op dezelfde manier? Probeer eens deze kip met geitenkaas en ham. Door de ham blijft de kip lekker sappig.
Hoofdgerecht, voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4 scharrelkippenbouten
- 200 g verse geitenkaas
- Kipkruiden
- 4-8 lange plakjes rauwe ham of repen ontbijtspek
- cocktailprikkers of keukendraad
- 4 eetlepels olijfolie
- 40 g roomboter
- 4 eetlepels vloeibare honing
- 3 theelepels verse tijm of gedroogde tijm
- 4 dl of 400 cc koffieroom of slagroom
- zeezout en peper uit de molen
Aan de slag!
- Trek het vel van de kip een beetje los.
- Maak met een scherp mes 2 sneden in het ‘dikke’ vleesgedeelte van de kip.
- Vul met de helft van de kaas, leg het kippenvel terug en bestrooi met kipkruiden.
- Vouw de ham er omheen en zet dit eventueel vast met prikkers.
- Verwarm de olie met de boter in een koekenpan en leg hierin de bouten.
- Bak de kip rondom goudbruin en gaar (middenstand) warmtebron.
- Voeg na 20 minuten al roerende de honing en de tijm met de room toe.
- Laat de kip hierin nog ca. 30 minuten garen.
- Maak de saus op smaak af met zout en een flinke draai van de pepermolen.
- Leg de overige geitenkaas op de kip en serveer dit met de honingtijmsaus.
- Lekker met biologische bonen en een fruitsalade met fairtrade ananasschijven.
Kiptip: neem kipfilets, plet ze tussen plasticfolie met een fles wijn of deegroller en vul met geitenkaas in plakjes, kruid ze en omwikkel met ontbijtspek of ham.
Bereidingstijd: ca. 55 minuten
Meer weten over kip: zie www.hoekiptnederland.nl.