![Placeholder](https://www.vriendin.nl/wp-content/uploads/2023/09/placeholder.webp)
Recept voor paprikapizza met mascarpone
11 juli 2014
Het weekend staat voor de deur dus is tijd voor een makkelijke weekafsluiter! Maak deze pizza en eet ‘m als borrelhapje of gewoon als hoofdgerecht.
Het weekend staat voor de deur dus is tijd voor een makkelijke weekafsluiter! Maak deze pizza en eet ‘m als borrelhapje of gewoon als hoofdgerecht.
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 pak pizzadeeg met tomatensaus (koelvers)
- 2 paprika's, in ringen
- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 125 g mascarpone
- 1 bol mozzarella (125 g), in plakjes
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 el tijmblaadjes
- 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
- Extra: bakplaat
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rol het deeg op de bakplaat uit met het bakpapier. Bestrijk het pizzadeeg met de tomatensaus.
- Beleg de pizza met de paprikaringen en de tomaatjes. Schep de mascarpone in bergjes erop en beleg met de mozzarella.
- Meng de olijfolie met de knoflook en de tijm. Besprenkel de pizza met de knoflook-tijmolie.
- Bak de pizza in de voorverwarmde oven in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd de plaatpizza in stukken en bestrooi met de Parmezaanse kaasvlokken.
- Lekker met een frisse rucolasalade met geroosterde pijnboompitten.
Tip: Laat de pizza afkoelen tot kamertemperatuur en serveer kleine stukjes (pizzette) als borrelhapje.
Bereidingstijd: 20 minuten. Oventijd: 10-12 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.
https://www.vriendin.nl/koken/receptenKlik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.