Placeholder

Recept voor burrito’s met meergranenrijst en kip

Ben je een liefhebber van burrito’s? Dan is dit recept met kip en rijst een aanrader! Lekker met een ijsbergsalade.

Ben je een liefhebber van burrito’s? Dan is dit recept met kip en rijst een aanrader! Lekker met een ijsbergsalade.

Hoofdgerecht, 4 personen

 

Boodschappenlijstje:

  • 250 g meergranenrijst (Lassie)
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 g kipfilet, in reepjes
  • 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl (pikant) paprikapoeder
  • 8 bloemtortilla’s
  • 100 g belegen kaas
  • evt. tabasco, om erbij te serveren

Aan de slag!

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  2. Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de kip toe en bak 2-3 minuten mee.
  3. Meng er de paprika, tomaten, komijn, paprikapoeder en wat zout en peper door. Bak alles 3-4 minuten tot de kip gaar is.
  4. Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Schep wat rijst op het midden van de tortilla’s. Verdeel het kipmengsel erover.
  6. Strooi de kaas erover en rol de tortilla’s op.
  7. Serveer er voor liefhebbers tabasco bij. Lekker met een ijsbergsalade.

Bereidingstijd: 20-25 minuten.

Tip: Je kunt de burrito’s ook met witte rijst of basmatirijst maken.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Studio Bazar, Dille & Kamille, Ikea, Bedazzle.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.