
Recept voor spaghetti met garnalen-citroensaus
Tekst: Vriendin
25 augustus 2014
We beginnen de week met een heerlijk pasta.
We beginnen de week met een heerlijk pasta.
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 400 g spaghetti
- 125 ml crème fraîche
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 el kappertjes, uitgelekt
- geraspte schil en sap van 1/2 citroen
- 200 g roze garnalen
- 2 el fijngehakte platte peterselie
Aan de slag!
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Meng intussen in een kommetje de crème fraîche met de knoflook, kappertjes, citroenrasp en citroensap.
- Giet de pasta af en schep in een voorverwarmde schaal.
- Meng er meteen het roommengsel en de garnalen door.
- Verdeel over borden en strooi er de peterselie over. Maal er verse peper over.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Vlees: Vervang de garnalen door uitgebakken spekjes of reepjes gerookte kipfilet.
Vega: Bak in wat olijfolie 150 g preiringen 2-3 minuten en meng er op het laatst 150 g doperwten (diepvries) door en bak kort mee. Maak de pasta zoals hierboven beschreven, maar meng in plaats van de garnalen het preimengsel erdoor.
Penne: Korte, holle pastasoorten, zoals penne en rigatoni, lenen zich goed voor de wat robuustere sausen, zoals deze tomatensaus met gehaktballetjes.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Studio Bazar, Dille & Kamille, Zara home.
Meer van Vriendin