Placeholder

Recept voor spaghetti met garnalen-citroensaus

We beginnen de week met een heerlijk pasta.

We beginnen de week met een heerlijk pasta.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 400 g spaghetti
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el kappertjes, uitgelekt
  • geraspte schil en sap van 1/2 citroen
  • 200 g roze garnalen
  • 2 el fijngehakte platte peterselie

Aan de slag!

  1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Meng intussen in een kommetje de crème fraîche met de knoflook, kappertjes, citroenrasp en citroensap.
  2. Giet de pasta af en schep in een voorverwarmde schaal.
  3. Meng er meteen het roommengsel en de garnalen door.
  4. Verdeel over borden en strooi er de peterselie over. Maal er verse peper over.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Vlees: Vervang de garnalen door uitgebakken spekjes of reepjes gerookte kipfilet.

Vega: Bak in wat olijfolie 150 g preiringen 2-3 minuten en meng er op het laatst 150 g doperwten (diepvries) door en bak kort mee.  Maak de pasta zoals hierboven beschreven, maar meng in plaats van de garnalen het preimengsel erdoor.

Penne: Korte, holle pastasoorten, zoals penne en rigatoni, lenen zich goed voor de wat robuustere sausen, zoals deze tomatensaus met gehaktballetjes.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Studio Bazar, Dille & Kamille, Zara home.