![Placeholder](https://www.vriendin.nl/wp-content/uploads/2023/09/placeholder.webp)
Recept voor sjaslicks met snelle tzatzikidressing
13 augustus 2014
Deze sjaslicks zijn lekker en in 25 minuten klaar! Serveer met een frisse rijstsalade.
Deze sjaslicks zijn lekker en in 25 minuten klaar! Serveer met een frisse rijstsalade.
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 500 g hamlappen, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 2 uien, in partjes
- 75 g ontbijtspek, bij voorkeur plakken van 2-3 mm dik
- 1 el citroensap
- 1 tl mosterd
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 tl gedroogde oregano
- 2 el tzatziki*
- 4 el olijfolie, om te bestrijken
- 3 el platte peterselie, grof gehakt
- Extra: 8-12 barbecuespiesen of satéprikkers, barbecue of grillpan
Aan de slag!
- Bestrooi het vlees met zout en peper en rijg het met de paprika, de ui en het ontbijtspek aan de spiesen of prikkers.
- Klop een basisdressing van het citroensap, de mosterd, de extra vierge olijfolie en de oregano. Klop er de tzatziki door en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Bestrijk de sjaslicks met de olijfolie. Gril ze in de grillpan of op de barbecue in 6-8 min. bruin en gaar.
- Leg de sjaslicks op 4 borden en lepel er de dressing over. Bestrooi met de peterselie.
Serveertip: Lekker met witte rijst, een rijstsalade of stokbrood en komkommersalade.
Tip: Marineer het vlees 2-3 uur in een marinade van 2 fijngesneden teentjes knoflook, 2 tl gedroogde oregano, sap van 1/2 citroen en 4-5 el olijfolie.
*Tzatziki: Tzatziki is romige Griekse yoghurt met veel knoflook, pittig en fris van smaak. Voor een extra frisse smaak wordt er vaak geraspte komkommer door gemengd. Tzatziki is oorspronkelijk een voorgerecht dat samen met brood op tafel komt. Ook lekker bij gegrild vlees!
Bereidingstijd: 25 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Studio Bazar, Dille & Kamille, Zara home.