
Recept voor aspergesalade met ham en mosterddressing
Tekst: Vriendin
29 augustus 2014
Deze lekkere salade bevat alles voor een volledige maaltijd. Serveer met stokbrood.
Deze lekkere salade bevat alles voor een volledige maaltijd. Serveer met stokbrood.
Maaltijdsalade, 4-6 personen
Boodschappenlijstje:
- 500 g vastkokende aardappels
- 500 g witte asperges
- 500 g groene asperges
- 100 g veldsla of verse spinazie
- 200 g achterham, in reepjes
- Voor de dressing:
- 1 el rode-wijnazijn
- 1 el grove mosterd
- 4 el olijfolie
Aan de slag!
- Boen de aardappels schoon, snijd ze in stukjes van 2-3 cm en kook ze in water met wat zout in 12-15 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat ze een beetje afkoelen.
- Schil intussen de witte asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en snijd de houtachtige onderkanten (2-3 cm) eraf en snijd ze in stukjes van 3 cm. Snijd de onderkanten van de groene asperges af en snijd ze in stukjes van 3 cm.
- Kook de witte en groene asperges samen in water met zout in ca. 10 minuten gaar. Giet ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Meng in een schaal de aardappels met de asperges, veldsla of spinazie, reepjes ham en dressing. Serveer eventueel met stokbrood.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Ikea, Dille & Kamille, Zara home.
Meer van Vriendin