Placeholder

Recept voor Thaise mie met groene asperges en kip

Mmm, dat wordt smullen met dit Thaise hoofdgerecht. Ook lekker met garnalen in plaats van kipfilet.

Mmm, dat wordt smullen met dit Thaise hoofdgerecht. Ook lekker met garnalen in plaats van kipfilet.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 250 g mihoen
  • 500 g groene asperges
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 g kipfilet, in reepjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 cm verse gemberwortel,  geschild en fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • sap van 1 limoen
  • 2 el Thaise vissaus
  • handje verse korianderblaadjes

Aan de slag!

  1. Breek de mihoen in grove stukken en bereid volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de houtachtige onderkanten (2-3 cm) van de asperges af en snijd ze in stukjes van 3 cm.
  3. Verhit de olie in een wok en bak de ui 1-2 min. Voeg de asperges toe en roerbak ze 4 minuten op hoog vuur mee. Voeg de kip, knoflook, gember en chilipeper toe en roerbak alles ca. 4 minuten tot de kip gaar is.
  4. Meng er de mihoen door en roerbak 1-2 minuten mee. Breng op smaak met limoensap en vissaus. Bestrooi met koriander.

Bereidingstijd: 20-25 minuten.

Tip: Je kunt dit roerbakgerecht ook met garnalen in plaats van kipfilet maken.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Ikea, Dille & Kamille, Zara home.