Recept voor tacogratin met kip
27 augustus 2014
Deze Mexicaanse taco’s zijn een feestje op je bord. Lekker met een ijsbergsalade met maïs.
Deze Mexicaanse taco’s zijn een feestje op je bord. Lekker met een ijsbergsalade met maïs.
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 12 tacoschelpen
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui, in halve ringen
- 300 g kipfilet, in blokjes
- 1 courgette, in halve plakjes
- 1 zakje taco seasoning mix (bijv. Casa Fiesta, 35 g)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 150 g geraspte jonge kaas
- 2 tl gedroogde munt
- Extra: ovenschaal
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui. Bak de kipblokjes in 3 min. bruin. Bak de courgette 2 min. mee.
- Voeg de taco kruidenmix en de tomatenblokjes toe. Verwarm nog 5 min.
- Zet de taco's op de bolle kant in een passende ovenschaal; zorg dat ze goed blijven staan. Schep de kipvulling in de tacoschelpen. Bestrooi met de kaas en de munt.
- Bak de taco's 15-20 min. in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren. Lekker met een knapperige ijsbergsalade met maïs.
Taco seasoning mix: Deze kruidenmix bevat specerijen en kruiden die de taco's zijn typische Mexicaanse smaak geven. Je kunt ook zelf een mix samenstellen van bijv. gemalen komijn, gemalen koriander, knoflookpoeder, gemalen gember, paprikapoeder, chilipeper en zout.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Oventijd: 15-20 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Zara-Home, & klevering-zuid, Nijhof, Studio Bazar, Portazul.