
Recept voor aardbeien-marshmallowspiesjes met chocolade-hazelnootsaus
Tekst: Vriendin
24 augustus 2014
Aardbeien en chocola zijn een gouden combinatie. Met dit nagerecht smult iedereen!
Aardbeien en chocola zijn een gouden combinatie. Met dit nagerecht smult iedereen!
Nagerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 500 g aardbeien
- 12 marshmallows
- 125 ml slagroom
- 100 ml pure chocolade met stukjes hazelnoot, fijngehakt
- 1-2 el zonnebloemolie
- evt. verse muntblaadjes, in dunne reepjes
- Extra: 4 metalen BBQ-spiesen
Aan de slag!
- Rijg de aardbeien om en om met de marshmallows aan spiesen. Verwarm in een pannetje de slagroom tot vlak onder het kookpunt.
- Neem de pan van het vuur en laat de chocolade er al roerend in smelten.
- Houd de saus op vlamverdeler of op de rand van de BBQ warm.
- Bestrijk de spiesen met olie en leg ze op een ingevet rooster boven een niet te hete BBQ (een beetje aan de rand).
- Of leg ze vlak onder een voorverwarmde ovengrill.
- Gril ze enkele minuten tot de marshmallows van buiten een beetje krokant en van binnen zacht zijn; keer ze regelmatig.
- Serveer ze met de warme chocoladesaus en strooi er eventueel nog munt over.
Tip: Snel! In plaats van zelfgemaakte chocoladesaus kun je ook kant-en-klare chocoladesaus (Dr. Oetker) nemen.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar, Zara home.
Meer van Vriendin