Placeholder

Recept voor aardbeien-marshmallowspiesjes met chocolade-hazelnootsaus

Aardbeien en chocola zijn een gouden combinatie. Met dit nagerecht smult iedereen!

Aardbeien en chocola zijn een gouden combinatie. Met dit nagerecht smult iedereen!

Nagerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 500 g aardbeien
  • 12 marshmallows
  • 125 ml slagroom
  • 100 ml pure chocolade met stukjes hazelnoot, fijngehakt
  • 1-2 el zonnebloemolie
  • evt. verse muntblaadjes, in dunne reepjes
  • Extra: 4 metalen BBQ-spiesen

Aan de slag!

  1. Rijg de aardbeien om en om met de marshmallows aan spiesen. Verwarm in een pannetje de slagroom tot vlak onder het kookpunt.
  2. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade er al roerend in smelten.
  3. Houd de saus op vlamverdeler of op de rand van de BBQ warm.
  4. Bestrijk de spiesen met olie en leg ze op een ingevet rooster boven een niet te hete BBQ (een beetje aan de rand).
  5. Of leg ze vlak onder een voorverwarmde ovengrill.
  6. Gril ze enkele minuten tot de marshmallows van buiten een beetje krokant en van binnen zacht zijn; keer ze regelmatig.
  7. Serveer ze met de warme chocoladesaus en strooi er eventueel nog munt over.

Tip: Snel! In plaats van zelfgemaakte chocoladesaus kun je ook kant-en-klare chocoladesaus (Dr. Oetker) nemen.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar, Zara home.