Placeholder

Recept voor zomerse kipstamppot

Deze woensdag weer een lekker kiprecept: een zomerse kipstamppot. Varieer eens met verse spinazie in plaats van rucola.

Deze woensdag weer een lekker kiprecept: een zomerse kipstamppot. Varieer eens met verse spinazie in plaats van rucola.

Voor 4 personen:

Boodschappenlijstje:

  • 4 kipfilets in blokjes
  • 750 g geschilde aardappelen
  • 3 eetlepels olie
  • kipkruiden
  • 1-2 teentjes kleingesneden knoflook
  • 1 grote ui in stukjes
  • 150 g rucola
  • 2 kleine oranje paprika’s in stukjes
  • 100 g créme fraíche
  • zout en peper uit de molen
  • 2 eetl. pijnboompitten

Aan de slag!
1. Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
2. Kook de aardappelen op de bekende wijze gaar.
3. Verwarm de olie in een hapjespan of wok.
4. Kruid de kip met de kruiden en roerbak deze goudbruin in de olie.
5. Voeg de knoflook, de ui toe en laat dit pruttelen.
6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
7. Voeg hieraan de rucola, de paprika’s en de créme toe.
8. Maak hiervan stamppot en op smaak met zout en peper.
9. Rooster de pitten heel lichtbruin in een droge koekenpan.
10.Schep de stamppot op warme borden en verdeel het kipgerecht er overheen.
11.Garneer met de pitten.

Kiptip: neem verse spinazie in plaats van rucola.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten

Meer weten over kip: zie www.hoekiptnederland.nl
Receptuur en beeld: www.kiprecepten.nl