Placeholder

Recept voor gevulde aubergines met yoghurt-muntsaus

Mmm, ziet dit er niet lekker uit? Serveer deze gevulde aubergines met yoghurt-muntsaus met rijst of bulgur.

Mmm, ziet dit er niet lekker uit? Serveer deze gevulde aubergines met yoghurt-muntsaus met rijst of bulgur.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 flinke aubergines
  • ​2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 300 g runder- of lamsgehakt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 blikje tomatenpuree
  • ½ tl pikant paprikapoeder
  • 150 g Griekse yoghurt
  • klein handje verse muntblaadjes, fijngesneden
  • Extra: ingevette ovenschaal, aluminiumfolie

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergines over de lengte doormidden; laat de steeltjes zitten voor een mooi effect. Hol de aubergines uit; dit gaat gemakkelijk door het vruchtvlees met een scherp mesje kruislings in te snijden en het er vervolgens uit de snijden. Let erop dat je niet door de schil heen snijdt. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1-2 minuten. Voeg de stukjes aubergine toe en bak ze 2-3 minuten mee. Meng er het gehakt door en bak het mee tot het rul is.
  3. Voeg 1 teen knoflook, de tomatenpuree, paprikapoeder, zout, peper en een klein scheutje water toe. Laat het mengsel op laag vuur met deksel op de pan 10 minuten stoven; roer regelmatig en voeg eventueel nog een beetje water toe.
  4. Bestrooi de auberginehelften met zout en peper. Vul ze met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal. Schenk een bodempje heet water in de schaal en dek af met aluminiumfolie. Zet de aubergines 30 minuten afgedekt in de oven. Verwijder het folie en bak de aubergines nog 20 minuten of tot de aubergines heel zacht zijn (je kunt er dan gemakkelijk een mes in steken).
  5. Meng in een kommetje de yoghurt met 1 teen knoflook en munt door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de yoghurt bij de aubergines. Lekker met rijst of bulgur. 

Bereidingstijd: 30 minuten, plus 50 minuten oventijd.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Dille & Kamille, Nijhof, Studio Bazar, Zara Home.