
Cake in een mok
24 september 2014
De mug cake, of mok-muffin, werd bedacht in de Verenigde Staten. Het is heel simpel: je doet de ingrediënten in een beker, even roeren en in de magnetron. Binnen 5 minuten is je muffin klaar!
De mug cake, of mok-muffin, werd bedacht in de Verenigde Staten. Het is heel simpel: je doet de ingrediënten in een beker, even roeren en in de magnetron. Binnen 5 minuten is je muffin klaar!
Mug cake met marmereffect (Beginners)
Voor 1 beker – in 5 minuten – 800 watt
Ingrediënten:
- 30 g boter
- 3 blokjes pure chocolade
- 1 ei
- 3 eetlepels suiker
- ½ theelepel vanillesuiker
- 1 eetlepel slagroom
- 2 eetlepels gemalen hazelnoot
- 5 eetlepels bloem
- ½ theelepel bakpoeder
Aan de slag:
- Laat de boter 20 seconden in een kom in de magnetron (800 watt) smelten en laat in een andere kom de chocolade 70 seconden in de magnetron (800 watt) smelten.
- Voeg in een derde kom al kloppend achtereenvolgens het ei, de suiker, de vanillesuiker, de slagroom, de gemalen hazelnoot, de bloem, het bakpoeder en de gesmolten boter toe.
- Meng een derde deel van het beslag met de gesmolten chocolade.
- In een beker: schep om en om een lepeltje wit beslag en een lepeltje donker beslag erin. Trek met een mes een golflijn door het beslag om een marmereffect te creëren.
- Zet de beker 1 minuut en 40 seconden in de magnetron (800 watt).
Mug cake zoute karamel (chocoladefestijn)
Voor 1 beker – in 5 minuten – 800 watt
Ingrediënten:
- 30 g boter
- 1 ei
- 3 eetlepels suiker
- 1 eetlepel slagroom
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 6 eetlepels bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- 3 gezoutenboterkaramels, in stukjes gesneden
Opmerking: Koop gezoutenboterkaramels in Frankrijk of op internet. Als vervanging kun je eventueel dulce de leche gebruiken.
Aan de slag:
- Laat de boter 20 seconden in een kom in de magnetron (800 watt) smelten.
- In een beker: voeg al kloppend achtereenvolgens het ei, de suiker, de slagroom, het cacaopoeder, de bloem, het bakpoeder, de gesmolten boter en de stukjes gezouten karamel toe.
- Zet de beker 1 minuut en 20 seconden in de magnetron (800 watt).
Mug cake amandel met rood fruit (tutti frutti)
voor 1 beker – in 5 minuten – 800 watt
Ingrediënten:
- 30 g boter
- 3 eetlepels poedersuiker
- 3 eetlepels bloem
- 3 eetlepels amandelmeel
- ¼ theelepel bakpoeder
- 1 eiwit
- 1 eetlepel rood fruit
- 4 frambozen
Versiering:
- ½ theelepel poedersuiker
Aan de slag:
- Laat de boter 20 seconden in een kom in de magnetron (800 watt) smelten.
- In een beker: voeg al kloppend achtereenvolgens de poedersuiker, de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder, het eiwit en de gesmolten boter toe. Leg het rode fruit en de frambozen op het beslag.
- Zet de beker 1 minuut en 30 seconden in de magnetron (800 watt).
- Bestrooi de mug cake met de poedersuiker.