Placeholder

Marshmallowfondant

Taarten en cakes versieren? Dat kan met fondant. In plaats van het in de winkel te kopen, kun je het ook heel makkelijk zelf maken met marshmallows!

Taarten en cakes versieren? Dat kan met fondant. In plaats van het in de winkel te kopen, kun je het ook heel makkelijk zelf maken met marshmallows!

Fondant uit de winkel is meestal maar in een aantal standaardkleuren verkrijgbaar. Vooral wanneer je meerdere kleuren voor je taart wil gebruiken, is het kopen van fondant een duurkoop. Je houdt veel over en dat droogt weer uit. Met marshmallows kun je makkelijk zelf fondant maken. Je kiest zelf de porties en voegt zelf de kleur toe. Het is niet alleen lekker, maar ook nog superleuk om te doen! 

Dit heb je nodig:

  • 1 zak witte mini marshmallows
  • 2 eetlepels water
  • 3 eetlepels boter of margarine
  • 250-375 gram poedersuiker
  • Eventueel kleurstof(fen) naar keuze

Zo maak je het:

  1. Zeef de poedersuiker.
  2. Doe de boter of margarine in een kom.
  3. Doe de zak met marshmallows in een kom die in de magnetron mag. Besprenkel het met het water en schep het om tot alle marshmallows met water zijn bedekt.
  4. Stop het in de magnetron voor 30 seconden en roer door. Blijf dit herhalen tot alle marshmallows zijn gesmolten.
  5. Schenk de gesmolten marshmallows over de boter of margarine en voeg ongeveer de helft van de poedersuiker erbij.
  6. Roer het goed door tot het op glazuur lijkt. Voeg de rest van de poedersuiker beetje bij beetje toe tot het de dikte van fondant heeft.
  7. Strooi, op een schoon aanrecht, wat poedersuiker. Gebruik een lepel om je fondant uit de kom te halen en plaats het op het aanrecht met poedersuiker.
  8. Voor meerdere kleuren maak je kleine bolletje van het fondant en druppel je 1 of 2 druppels kleurstof in het bolletje en kneed je het goed door.
  9. Rol het fondant uit tot je de vorm heb die je wilt.
  10. Decoreer jouw taart of cake zoals jij het wilt.