
Recept voor paprika-rucolastamppot met karbonade
Tekst: Vriendin
21 oktober 2014
Maak deze lekkere paprika-rucolastamppot met 2 kleuren paprika voor een vrolijk effect!
Maak deze lekkere paprika-rucolastamppot met 2 kleuren paprika voor een vrolijk effect!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
- 4 ribkarbonades
- 2 tl gemalen komijn
- 5 el olijfolie
- 200 ml crème fraîche
- 2 paprika's, in blokjes
- 75 g rucola
Aan de slag!
- Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Wrijf intussen de karbonades in met de komijn en zout en peper naar smaak.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de karbonades in 10 min. goudbruin en gaar.
- Giet de aardappelen af. Stamp ze met de crème fraîche en laatste 3 el olijfolie tot een smeuïge puree. Schep er de paprika, de rucola en zout en peper naar smaak door.
- Schep de paprika-rucolastamppot op 4 borden en leg er een karbonade bij. Lekker met knoflooksaus.
Tip: Neem 2 gekleurde paprika's (bijv. rood en geel) voor een vrolijke bonte stamppot.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.
Meer van Vriendin