Recept voor souvlaki met komkommersalade
12 maart 2017
Voor lekker sappig en mals vlees, laat je het enkele uren marineren. Geen tijd daarvoor? Laat het dan minimaal 10 minuten marineren.
Voor lekker sappig en mals vlees, laat je het enkele uren marineren. Geen tijd daarvoor? Laat het dan minimaal 10 minuten marineren.
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 300 g hamlappen, in blokjes
- 4 el olijfolie
- 3 el citroensap (flesje)
- 3 tenen knoflook, geperst
- 2 tl gedroogde oregano
- 300 g witte rijst
- 2 komkommers
- 5 el slasaus
- Extra: houten spiesjes
Aan de slag!
- Schep de blokjes hamlap om met de helft van de olijfolie, het citroensap, 2 tenen knoflook, 1 tl oregano en zout en peper naar smaak.
- Marineer het vlees 10 min. afgedekt in de koelkast; enkele uren marineren maakt het vlees extra mals en sappig.
- Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen.
- Schaaf de komkommer in plakjes. Meng de slasaus met 1 tl oregano en laatste teen knoflook. Schep de komkommer en zout en peper naar smaak erdoor.
- Rijg het vlees aan de spiesjes. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de souvlaki in 5 min. bruin en gaar.
- Leg de souvlaki op 4 borden. Serveer met de komkommersalade en de witte rijst.
Tip: Neem voor lamssouvlaki blokjes lamsfilet. Ook kipfilet is geschikt voor souvlaki.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. M.m.v. Dille&Kamille, Nijhof.