Zelfgemaakte notenpasta
24 januari 2015
Pindakaas is een goede bron van proteïne en daarom een goede keuze om vóór je work-out te eten. En het leuke is: je maakt dit broodbeleg heel makkelijk zelf!
Pindakaas is een goede bron van proteïne en daarom een goede keuze om vóór je work-out te eten. En het leuke is: je maakt dit broodbeleg heel makkelijk zelf!
In een pot pindakaas uit de supermarkt zit veel suiker en zout, maar wanneer je het zelf maakt, heb je dit helemaal niet nodig. Je kunt kiezen uit alle soorten noten: walnoten, pinda’s, amandelen, zonnebloempitten etc. Probeer verschillende combinaties voor heerlijke smaken.
Dit heb je nodig:
- 2 tot 4 soorten noten
Zo maak je het:
- Stop alle noten in een keukenmachine.
- Maal de noten tot er een pasta-achtige substantie ontstaat. Je kunt er voor kiezen om stukjes noot erin te laten of om ‘m zo glad mogelijk te malen.
- Vul een pot met de pasta. Je kunt de notenpasta langer bewaren in de koelkast.