Recept voor kikkererwtensalade met paprika en papadums
23 april 2015
Deze salade met kikkererwten zit bomvol eiwitten. Gezond en lekker dus!
Deze salade met kikkererwten zit bomvol eiwitten. Gezond en lekker dus!
Lunch voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 2 blikken kikkererwten (à 300 g)
- 4 el olijfolie • 2 tl gemalen komijn
- 1 citroen, sap en rasp
- 4 geroosterde paprika’s (pot), in repen
- 4 trostomaten, in partjes
- 1/2 komkommer, in blokjes
- 150 g veldsla
- 4 volle el Griekse yoghurt
- 4 papadums
Aan de slag!
- Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Verhit 2 el olie in een koekepan, voeg de komijn toe en fruit tot de komijn begint te geuren.
- Haal de pan van het vuur en meng de kikkererwten, de rest van de olie, 3 el citroensap en de citroenrasp erdoor.
- Breng op smaak met peper.
- Meng in een schaal de kikkererwten, paprika, tomaat, komkommer en veldsla door elkaar.
- Bereid de papadums volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de salade over 4 borden, leg bij elk bord en papadum en serveer met een lepel yoghurt.
Bereidingstijd: 15 minuten