Koude komkommer-avocadosoep met kipsandwiches
19 april 2018
Een frisse, romige soep voor het avondeten.
Een frisse, romige soep voor het avondeten.
Diner voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 2 komkommers
- 2 rijpe avocado’s
- 2 tenen knoflook, grofgesneden
- 500 ml groentebouillon (van tablet), afgekoeld
- 2 el bieslook
- 150 ml volle yoghurt
- 8 dikke plakken bruin brood naar keuze
- 200 g verse roomkaas naturel
- 300 g gerookte kipfilet, in plakjes
- 3 el dille, fijngehakt.
- Extra nodig: staafmixer of keukenmachine
Aan de slag!
- Schil de komkommers.
- Snijd een halve komkommer in plakjes en de overige anderhalf in blokjes.
- Halveer de avocado’s, wip de pit eruit en schil de vruchten.
- Snijd het vruchtvlees in stukken.
- Pureer de komkommerblokjes met de avocado, knoflook en bieslook met de staafmixer of in de keukenmachine.
- Roer er de yoghurt door en breng op smaak met zout en peper.
- Zet de soep in de koelkast terwijl je de sandwiches maakt.
- Besmeer 4 plakken brood met de roomkaas. Leg er de plakjes komkommer en kip op.
- Bestrooi met 2 el dille en zout en peper naar smaak. Leg er de andere 4 sneden brood op en snijd de sandwiches diagonaal door.
- Schenk de soep in 4 grote glazen.
- Bestrooi de soep met de rest van de dille en serveer met de kipsandwiches.
Bereidingstijd: 20 minuten