Placeholder

Recept voor garnalensoep met chorizo en saffraan

Deze Spaanse soep zit vol smaak!

Deze Spaanse soep zit vol smaak!

Voorgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 rode uien
  • 2 rode paprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • 125 g chorizo
  • 125 g risottorijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 tl garnalenpasta (trassi)
  • een paar draadjes saffraan
  • 300 ml visfond
  • 500-600 ml groentebouillon
  • 500 g rauwe, gepelde reuzegarnalen (darmkanaal verwijderd)
  • cayennepeper
  • 2 el grofgehakte peterselie

 

Aan de slag!

  1. Pel de uien en snijd ze in smalle partjes.
  2. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in smalle reepjes.
  3. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.
  4. Verwijder het vel en snijd de chorizo in kleine blokjes.
  5. Bak de worst in een soeppan uit.
  6. Voeg de ui en knoflook toe en bak zachtjes glazig.
  7. Strooi de rijst erover en bak 1 minuut mee. Blus af met de wijn.
  8. Roer de garnalenpasta en saffraan erdoor en schenk de fond in de pan.
  9. Laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
  10. Dep de garnalen droog en snijd ze overlangs doormidden.
  11. Roer de garnalen en de paprikareepjes door de soep en kook nog 5 minuten. Breng de soep op smaak met zout en cayennepeper.
  12. Verdeel de soep over 4 diepe borden en serveer bestrooid met peterselie.

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 30 minuten

 

Onder redactie van: Tessa Klösters. Receptuur & beeld: Wolfgang Schardt/StockFood/BeeldigBeeld.