Recept voor garnalensoep met chorizo en saffraan
17 mei 2015
Deze Spaanse soep zit vol smaak!
Deze Spaanse soep zit vol smaak!
Voorgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 rode uien
- 2 rode paprika’s
- 2 tenen knoflook
- 125 g chorizo
- 125 g risottorijst
- 150 ml droge witte wijn
- 1 tl garnalenpasta (trassi)
- een paar draadjes saffraan
- 300 ml visfond
- 500-600 ml groentebouillon
- 500 g rauwe, gepelde reuzegarnalen (darmkanaal verwijderd)
- cayennepeper
- 2 el grofgehakte peterselie
Aan de slag!
- Pel de uien en snijd ze in smalle partjes.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze in smalle reepjes.
- Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.
- Verwijder het vel en snijd de chorizo in kleine blokjes.
- Bak de worst in een soeppan uit.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak zachtjes glazig.
- Strooi de rijst erover en bak 1 minuut mee. Blus af met de wijn.
- Roer de garnalenpasta en saffraan erdoor en schenk de fond in de pan.
- Laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
- Dep de garnalen droog en snijd ze overlangs doormidden.
- Roer de garnalen en de paprikareepjes door de soep en kook nog 5 minuten. Breng de soep op smaak met zout en cayennepeper.
- Verdeel de soep over 4 diepe borden en serveer bestrooid met peterselie.
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Onder redactie van: Tessa Klösters. Receptuur & beeld: Wolfgang Schardt/StockFood/BeeldigBeeld.