Recept voor Mexicaanse rijst
Tekst: Vriendin
14 juni 2018
Heerlijke, kruidige rijst: lekker als bijgerecht.
Heerlijke, kruidige rijst: lekker als bijgerecht.
Bijgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 3 el zonnebloemolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 wortel, in blokjes
- 150 g doperwten (diepvries)
- 4 tomaten, in stukjes
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tl chilipoeder
- 300 g witte rijst
- 750 ml groentebouillon
- 2 el peterselie, fijngehakt
Aan de slag!
- Verhit in een hapjespan de olie.
- Fruit de ui met de knoflook.
- Bak de wortel en de erwten 2 minuten mee.
- Voeg de tomaat toe en bak nog 4 minuten. Schep de specerijen erdoor. Voeg de rijst toe en bak tot de korrels glanzen.
- Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Leg de deksel op de pan en kook de rijst in 10 minuten zachtjes gaar.
- Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrooi de rijst met de peterselie.
Bereidingstijd: 25 minuten
Tip Vervang voor een mildere rijst de chilipoeder door 1 el paprikapoeder.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Kitsch Kitchen, Studio Bazar, Nijhof, Zara Home, Dille & Kamille.
Meer van Vriendin