Recept voor Mexicaanse broodpudding
16 juni 2018
Een bijzonder lekker, gekruide pudding met brood en gedroogd fruit.
Een bijzonder lekker, gekruide pudding met brood en gedroogd fruit.
Nagerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 250 g bruine basterdsuiker
- 2 tl gemalen kaneel
- 3 kruidnagels
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- 2 reepjes sinaasappelschil
- 150 g rozijnen en/of gedroogde vruchten
- 10 sneetjes wit casinobrood
- 100 g amandelschaafsel
- 125 g geraspte oude kaas
- poedersuiker.
- Extra: ingevette ovenvaste schaal (inhoud 1 à 1½ l)
Aan de slag!
- Breng in een steelpan de basterdsuiker met 200 ml water, kaneel, kruidnagels, nootmuskaat en reepjes sinaasappelschil tegen de kook. Los de suiker op. Laat de siroop 5 minuten zachtjes trekken.
- Neem de pan van het vuur en laat de siroop met de specerijen tot kamertemperatuur afkoelen. Week intussen de rozijnen en/of vruchten in een schaaltje lauwwarm water.
- Verwarm de oven voor tot 180ºC. Laat de rozijnen en/of vruchten uitlekken. Zeef de siroop. Snijd het brood diagonaal door.
- Leg het brood in de ovenschaal. Bestrooi elke laag brood met de rozijnen en/of vruchten, het amandelschaafsel en de kaas. Eindig met een laag brood bestrooid met rozijnen en amandelschaafsel. Schenk er de rest van de siroop over.
- Bak de Mexicaanse broodpudding in de voorverwarmde oven in 30 minuten bruin en gaar. Bestrooi de pudding uit de oven met poedersuiker en serveer warm.
Bereidingstijd: 20 minuten, plus afkoelen siroop
Oventijd: 30 minuten
Tip Week de rozijnen ook eens in rum of sinaasappellikeur!
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Kitsch Kitchen, Studio Bazar, Nijhof, Zara Home, Dille & Kamille.