Placeholder

Spareribs op z’n Hollands met appelstroop en anijs

Heerlijke spareribs met een volle, warme smaak.

Heerlijke spareribs met een volle, warme smaak.

Boodschappenlijstje:

  • 1 kilo spareribs (2 grote racks)
  • 3 el appelstroop
  • 2 hele anijssterren
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 1½ el balsamicoazijn
  • 3 el sinaasappelsap
  • zout en peper
  • 100 ml water

 

Aan de slag!

  1. Bekleed een grote bakplaat met een dubbele laag aluminiumfolie. Was de spareribs, dep ze goed droog met keukenpapier en verwijder het vliesje aan de onderkant.
  2. Om de marinade te maken, meng je de appelstroop, anijs, gemalen kaneel, balsamicoazijn, sinaasappelsap, zout en peper in een klein pannetje en warm je hem al roerend 2 minuten op.
  3. Laat het mengsel even afkoelen en verwijder de anijssterren.
  4. Smeer de spareribs aan alle kanten in met de marinade en leg ze op de bakplaat met de bolle (vlezige) kant naar boven. Schenk het water eromheen en dek de bakplaat af met aluminiumfolie.
  5. Laat de spareribs een half uurtje buiten de koelkast staan en verwarm ondertussen de oven voor op 170°C. Bak de spareribs afgedekt anderhalf uur.
  6. Bekleed de bakplaat opnieuw met folie en bak ze onafgedekt nog 8-15 minuten op 190°C. Kijk regelmatig of ze niet verbranden.
  7. Laat de spareribs 10 minuten rusten en serveer met gepofte aardappels.

Bereidingstijd: 10 minuten (plus een half uurtje op kamertemperatuur komen)
Oventijd: 1 uur en 45 minuten

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Nijhof, Dille & Kamille.