Recept voor Normandische mosselen met spekjes, champignons en room
Tekst: Vriendin
3 juni 2017
Heerlijk: mosselen op z’n Frans!
Heerlijk: mosselen op z’n Frans!
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
-2 kilo mosselen
–klontje boter
–2 sjalotjes, fijngesneden
–2 teentjes knoflook, fijngesneden
–150 g gerookte spekreepjes
–250 g champignons, in plakjes gesneden
–200 ml witte wijn
–100 ml room
–bosje peterselie, fijngehakt
Aan de slag!
De mosselen schoonmaken en goed controleren of ze leven. Smelt de boter in een grote pan en bak de sjalotjes en knoflook in 3 minuten zacht. Voeg de spekreepjes toe en laat ze 3 minuten meebakken. Roer de champignons erdoor gedurende 2 minuten. Verhoog het vuur, doe de mosselen in de pan en voeg de witte wijn toe. Leg een deksel op de pan en laat de mosselen 5-8 minuten stomen, maar schud de pan af en toe zodat de mosselen gelijkmatig garen. Roer de room en peterselie op het laatst door de mosselen en serveer met stokbrood of frietjes.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Tips:
-Serveer de mosselen met stokbrood of versgemaakte frietjes.
-Je hebt geen zout nodig. Mosselen zijn van zichzelf zout genoeg en het spek voegt ook een zoute smaak aan het gerecht toe.
-Geef er ook lepels bij! Het romige kookvocht van de mosselen is heerlijk!
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Ikea, Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, H&M Home.
Meer van Vriendin