Recept voor eieren in tomaten-groentesaus
28 oktober 2015
Heerlijke eieren met olijven!
Heerlijke eieren met olijven!
Voor 4 personen
Ingrediënten:
-1 el olijfolie
-2 rode uien, gesnipperd
-1 teentje knoflook, geperst
-1 tl gemalen komijn
-500 g zoete aardappelen, geschild en in blokjes
-2 blikken tomaatblokjes (à 400 g)
-200 g bladspinazie (diepvries), in deelblokjes
-4 eieren
-10 zwarte olijven, in plakjes
-75 g Parmezaanse kaas, in snippers
Aan de slag:
Verhit in een hapjespan de olie en bak de uien en knoflook zachtjes glazig in ca. 4 minuten. Voeg de komijn en zoete aardappelen toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomaatblokjes met sap toe en laat de saus 30 minuten afgedekt zachtjes koken tot de zoete aardappelen gaar zijn. Roer goed door, verdeel de spinazieblokjes over de saus en warm ze 2 minuten mee. Breek één voor één de eieren boven de saus en zorg dat ze mooi verdeeld zijn over de pan. Leg de deksel erop en laat zachtjes stoven tot de eiwitten gestold zijn. Verdeel de plakjes olijf erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Bereidingstijd: 45 minuten
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home.