De heerlijkste vega fudge
8 februari 2016
Dit fudge recept is ideaal voor iedereen die geen zin heeft om lang in de keuken te staan, want hij hoeft alleen maar in de vriezer.
Dit fudge recept is ideaal voor iedereen die geen zin heeft om lang in de keuken te staan, want hij hoeft alleen maar in de vriezer.
Nagerecht voor 8 personen.
Ingrediënten:
–150 g kokosolie
–100 g kokosboter
–100 g ongezoete cacaopoeder
–100 ml ahornsiroop
-70 g gevriesdroogde frambozen
-50 ongezouten amandelen, grof gehakt
-30 g cacao nibs
-snufje zout
Extra nodig: broodvorm, bakpapier
Hoe maak je het?
Bekleed de broodvorm met bakpapier. Smelt de kokosolie en kokosboter au bain-marie. Haal de kom van het vuur en laat het een klein beetje afkoelen. Voeg de cacaopoeder, ahornsiroop en zout toe en meng tot een glad mengsel. Meng de frambozen, amandelen en cacao nibs erdoorheen. Giet het mengsel in een broodvorm en zet het voor minstens een uur in de vriezer. Snijd de fudge in stukjes en strooi er nog een beetje cacaopoeder overheen.