Recept voor misosoep met peultjes, shiitake en tofu
14 februari 2016
Ben je vandaag druk in de weer met Valentijn en heb je niet veel tijd om iets lekkers op tafel te zetten? Kies dan voor deze lekkere misosoep.
Ben je vandaag druk in de weer met Valentijn en heb je niet veel tijd om iets lekkers op tafel te zetten? Kies dan voor deze lekkere misosoep.
Ingrediënten:
-150 g peultjes, schoongemaakt
-100 g shiitake, in plakjes
-150 g tofu naturel, in kleine blokjes
-2 bosuitjes, in ringetjes
-1 pakje misosoep (voor 4 personen, Saitaku onder andere verkrijgbaar bij AH)
-1 citroen, in partjes
Aan de slag:
Kook de peultjes in 2-3 minuten beetgaar, voeg in de laatste minuut de shiitake toe. Giet af en schep de peultjes en shiitake samen met de tofu en bosuitjes in vier kommen. Verwarm de misosoep volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en schenk de warme soep over de ingrediënten in de kommen. Serveer met partjes citroen.
Bereidingstijd: 10-15 minuten