Recept voor gnocchi met ham en doperwtjes
Tekst: Vriendin
21 maart 2017
Tijd voor pasta! Ook lekker: gebruik tagliatelle in plaats van gnocchi en spekjes in plaats van ham.
Tijd voor pasta! Ook lekker: gebruik tagliatelle in plaats van gnocchi en spekjes in plaats van ham.
Ingrediënten
– 40 g boter
– 6 sjalotjes, in vieren gesneden
– 250 g hamblokjes
– 300 g doperwtjes, uit de diepvries
– zout en peper
– 125 ml kippenbouillon
– 500 g gnocchi
– 20 g platte peterselie, fijngesneden
– 40 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Smelt de boter in een grote koekepan, voeg de sjalotjes toe en bak op een zacht vuur al roerend in 5 minuten. Voeg de ham toe en bak 3 minuten mee. Roer de doperwtjes erdoor met wat zout en peper. Schenk de kippenbouillon in de pan, verhoog het vuur, leg een deksel op de pan en laat 6 minuten koken. Voeg de gnocchi toe, leg het deksel terug en laat nog 3 minuten koken. Haal de pan van het vuur af, roer de peterselie en Parmezaanse kaas erdoor en serveer.
Bereidingstijd: 20 minuten
Meer van Vriendin