Placeholder

Speltpizza met gerookte zalm

Deze heerlijke speltpizza van Tantefanny.nl is erg geschikt voor Pasen.

Deze heerlijke speltpizza van Tantefanny.nl is erg geschikt voor Pasen.

Dit heb je nodig
-1 rol vers speltpizzadeeg 400 g.
-50 g rode ui fijngesneden
-150 g gerookte zalm in plakken
-3 takjes dille, fijngesneden
-3 sprietjes bieslook, fijngesneden
-Kruidenroomkaas
-10 blaadjes Basilicum
-250 g roomkaas
-1 bosui, fijngesneden
-1 teentje knoflook, fijngehakt
-1/4 tl gemalen zwarte peper
-2 el bieslook, fijngesneden
-1 el citroensap
-2 el platte peterselie, fijngehakt

1. Meng alle kruiden, knoflook, bosui en citroensap in een keukenmachine. Spatel de roomkaas er doorheen en meng het geheel tot een gladde massa. Breng de kruidenroomkaas naar wens nog op smaak met peper en zout.
2. 
Verwarm de oven voor op 220° C. boven-/ onderwarmte. Rol het deeg direct uit de koelkast af.
3. Rol het pizzadeeg op het bakpapier uit op het bakblik. Prik het deeg in met een vork, zodat tijdens het bakken de bodem plat blijft.
4. Bak de pizzabodem in ca. 7 minuten af en laat de pizza ca. 1 minuut afkoelen, voordat je de pizza gaat beleggen.
5. Smeer de afgekoelde bodem in met 2/3de van de kruidenroomkaas. Beleg de pizza daarna met de rode ui en de plakjes gerookte zalm. Maak de pizza af met wat kruideroomkaas over de gerookte zalm en verdeel voor de decoratie wat verse bieslook en dille over de pizza.

Bron en foto: tantefanny.nl