Placeholder

Speltpizza met geroosterde pompoen en feta

Deze heerlijke speltpizza van Tantefanny.nl is erg geschikt voor Pasen.

Deze heerlijke speltpizza van Tantefanny.nl is erg geschikt voor Pasen.

Dit heb je nodig 
-1 rol Tante Fanny speltpizzadeeg 400 g
-10 g rucola
-100 g fetakaas gebrokkeld
-10 g Bieslook, fijngehakt

Geroosterde pompoendip
-1 middelgrote pompoen
-1 el olijfolie
-5 blaadjes salie, fijngesneden
-Sap van 1 citroen
-1/2 tl gemalen komijn

Pompoenpit pesto
-25 g pompoenpitten
-1 teentje knoflook, fijn gehakt
-1 bosje plaate peterselie, fijn gehakt
-25 g half gedroogde tomaten
-1 kleine gedroogde Spaanse peper, verkruimeld
-25 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
-3-4 el extra vergine olijfolie
-1-2 el crème fraîche

1. Verwarm de oven voor op 220° C. boven-/ onderwarmte. Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op de bakplaat. Prik wat gaatjes met een vork in het deeg, zodat de bodem plat blijft. Bak de bodem in ca. 7 minuten af in de voorverwarmde oven en laat hem daarna afkoelen.
2. Snijdt de pompoen in grote parten, haal de pitten eruit. Leg de pompoenparten op een bakplaat of leg ze in een grote ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en de fijngesneden salie. Rooster de pompoenparten in een voorverwarmde oven in ongeveer 35-40 minuten tot ze zacht zijn. Neem ze uit de oven, doe alles in een grote kom en voeg alle ingredienten voor de pompoendip er doorheen en maal dit fijn tot er een smeuïge grove maas ontstaat. (terwijl dit in de oven staat, kan de pesto gemaakt worden).
3. Maak de pesto terwijl de pompoen in de oven staat. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Mix in een keukenmachine de pompoenpitten, knoflook, peterselie, tomaat en Spaanse peper tot een stevige pasta. Voeg de kaas toe en dan de olie, genoeg olie om het smeuïg te maken. Voeg als laatste de crème fraîche toe.
4. Neem nu de afgekoelde pizzabodem en smeer deze in met 2/3de van de pompoendip. Beleg de pizza met de Fetablokjes en de pesto. Garneer de pizza met rucola en bieslook.

Bron en foto: tantefanny.nl