Recept voor pizza met zalmsnippers
Tekst: Vriendin
7 april 2017
Lekker! De zelfgemaakte pizza is genieten en geeft je het gevoel alsof je in Italië bent.
Lekker! De zelfgemaakte pizza is genieten en geeft je het gevoel alsof je in Italië bent.
Ingrediënten:
– 1 portie pizzadeeg
– bloem, om te bestrooien
– 1 portie tomatensaus
– 3 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes
– 250 g gerookte zalmsnippers
– 8 zongedroogde tomaatjes (in olie), in stukjes
– 1 bakje mascarpone (250 g, verse roomkaas)
– 3 el dille, grof gehakt
Bereiding
Bestrijk de bodem met de toma- tensaus. Beleg met de mozzarella. Verdeel de zalmsnippers en de tomaatjes over de bodem en schep de mascarpone in bergjes erbij. Bestrooi de pizza met peper en weinig zout (de zalm bevat al voldoende zout!). Bak de pizza in de voorverwarm- de oven in ca. 10 minuten goud- bruin en gaar. Bestrooi de pizza uit de oven met de dille.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten.
Oventijd: ca. 10 minuten.
Meer van Vriendin