Placeholder

Recept voor Aardappelsalade met doperwten en citroen-karnemelkdressing

Deze frisse salade is perfect als bijgerecht. Maar met wat extra ingrediënten kun je hem gemakkelijk om toveren tot hoofdgerecht!

Deze frisse salade is perfect als bijgerecht. Maar met wat extra ingrediënten kun je hem gemakkelijk om toveren tot hoofdgerecht!

Ingrediënten 
• 600 g aardappels, in plakjes
2 el olijfolie
3 el mayo- naise
4 el karnemelk
sap en rasp van 1⁄2 citroen
100 g gemengde sla
1 bosje radijsjes, in dunne plakjes
klein handje dille, in kleine toefjes

Verwarm de oven voor op 200oC. Wentel de plakjes aardappel door de olijfolie en spreid ze uit over een bakplaat. Bak ze in de oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin. Maak intussen de dressing door in een kommetje de mayonaise, karnemelk, citroensap en -rasp door elkaar te kloppen. Breng op smaak met zout en peper.

Kook de doperwten in water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze af onder koud stromend water. Meng in een schaal de sla met de radijsjes en dille. Neem de aardappels uit de oven, bestrooi ze met zout en peper en laat ze tot lauwwarm afkoelen. Schep ze dan samen met de doperwten door de salade. Meng er de dressing door of serveer die er apart bij. Lekker bij geroosterde kip.

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 30-35 minuten