Thaise zalmcurry met sperziebonen & ananas
15 augustus 2016
Dit recept is lekker hartig. De zalmfilet kan vervangen worden door varkenshaas of kipfilet.
Dit recept is lekker hartig. De zalmfilet kan vervangen worden door varkenshaas of kipfilet.
Ingrediënten: 300 g pandanrijst • 300 g sperziebonen • 2 el olijfolie • 500 g zalmfi let, in blokjes • 1 rode ui, gesnipperd • 2 el Thaise rode currypasta • 1 blik kokosmelk (400 ml) • 250 g verse ananas, in stukjes • 2 el (Thaise) basilicum, in reepjes
Kook de rijst. Kook in water met zout de sperziebonen in 6 minuten beetgaar. Verhit in een wok de olie. Bak de zalmfilet 1 minuut al omscheppend op hoog vuur en schep uit de wok. Voeg de ui toe en bak 1 minuut. Schep de currypasta erdoor. Schenk de kokosmelk in de wok en breng aan de kook. Laat de curry tot de gewenste dikte inkoken. Voeg de zalmfilet, de sperziebonen en de ananas toe en warm de curry nog 1 minuut door. Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de zalmcurry over en bestrooi met de basilicum.
Bereidingstijd: 25 minuten