Recept voor ravioli met doperwten en citroensaus
18 augustus 2016
Lekker, een vegetarisch pasta gerecht.
Lekker, een vegetarisch pasta gerecht.
Ingrediënten: 200 ml slagroom • teen knoflook, geperst • sap en rasp van 1/2 citroen • 500 g vegetarische ravioli (bijv. met ricotta en spinazie) • 200 g doperwten (vers of diepvries) • 50 g geraspte grana padano of parmezaanse kaas • flinke hand basilicum, in stukjes gescheurd
Meng in een kommetje de slagroom met de knofl ook, citroensap en -rasp. Breng op smaak met zout en peper. Kook de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en kook de laatste 3 minuten de doperwten mee. Giet de pasta en doperwten af en meng ze in een schaal met het roommengsel. Verdeel over 4 borden en strooi er de kaas en de basilicum over.
Bereidingstijd: 15 minuten