Zelf maken: schattige hondenbroodjes
3 oktober 2016
Morgen is het dierendag. Een dag waarop je je huisdier extra mag verwennen, maar natuurlijk mag het baasje ook niet vergeten worden. Maak daarom eens deze heerlijke (en schattige) hondenbroodjes. Leuk om met de kids te maken.
Morgen is het dierendag. Een dag waarop je je huisdier extra mag verwennen, maar natuurlijk mag het baasje ook niet vergeten worden. Maak daarom eens deze heerlijke (en schattige) hondenbroodjes. Leuk om met de kids te maken.
Wat heb je nodig?
Voor zes kleine broodjes
– 400 gram bloem
– 1 zakje droge gist van 5 gram
– 220 ml koud water
– 1 ei
– 40 gram suiker
– 70 gram boter op kamer temperatuur
– 6 gram zout
– worstjes
– rozijnen
Extra: vershoudfolie
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingrediënten – behalve de boter – in een grote kom. Voeg vervolgens de boter toe en kneed het deeg tot het zacht is. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Maak van het deeg een grote bol en verpak het in wat vershoudfolie. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen. Terwijl het deeg staat de rijzen, ga je de rozijnen wellen. Doe de rozijnen in een bakje met warm water. Snijd vervolgens de worst in kleine plakjes. Dit wordt de tong van de hond. Verdeel het deeg in zes stukken en maak hier bolletjes van. Verpak ze weer met vershoudfolie en laat het deeg nog 15 minuten rusten.
Pak er vervolgens een bol deeg bij en rol deze uit. Plaats een stukje worst aan het einde van het deeg en maak een klein 'scheurtje' aan de andere kant van het deeg. Vouw het deeg nu dubbel. Snij met een mesje in het deeg aan beide zijkanten: dit worden de oren. Laat het deeg nu nog 40 minuten rijzen. Na het rijzen pak je de rozijnen erbij en maak je de ogen en neus van het hondje. Bestrijk het broodje met wat ei voor de glans. Zet vervolgens de broodjes voor 20 minuten in de oven. Bak ze goudbruin. Smullen!
Klik hier voor het extra foto's en uitleg van het recept.