Placeholder

Recept voor quiche met paprika en tonijn

Een quiche doet het altijd goed. Maak eens deze variant met paprika en tonijn. Je kunt de tonijn ook vervangen door bacon of een handje ongezouten noten.

Een quiche doet het altijd goed. Maak eens deze variant met paprika en tonijn. Je kunt de tonijn ook vervangen door bacon of een handje ongezouten noten.

Ingrediënten

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 35-40 minuten

• 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
• 2 el olijfolie
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 1 blikje tonijn in water (185 g), uitgelekt
• 200 ml crème fraîche
• 1 zak paprikamix (rood, geel en groen), in ringen
• 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
• 4 eieren, losgeklopt
• 1 el tijm-blaadjes.
Extra nodig: ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø)

Probeer ook eens deze quiche met courgette en geitenkaas

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg.
2. Verhit in een koekepan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika toe en bak deze 5 minuten mee.
3. Verdeel de groenten met de tonijn over de deegbodem.
4. Klop de eieren los met de kaas, tijmblaadjes en crème fraîche. Voeg zout en peper naar smaak toe en schenk in de taartbodem.
5. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Serveer hem in mooie punten gesneden (lauw)warm.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home.